Menu
 

Topic:

burn out

Yvil  schreef op: 09-10-2012 15:29:06
mijn man heeft een burn out,hoe kan ik hem het beste helpen?

iemand ervaring met een burn out?

groetjes
 
Quote
Navigatie
RE: burn out
Suus  schreef op: 09-10-2012 16:47:27

Ik heb een heftige burnout gehad. Ik had het meeste aan begrip en ruimte. Ondersteuning ook trouwens.  Ik weet niet waar hij last van heeft, dat kan weer heel verschillend zijn.

 
Quote
RE: burn out
Joltje  schreef op: 09-10-2012 17:42:50
Ik heb een behoorlijke burn out / depressie gehad en voor mij was het allerbelangrijkste begrip. En dat was er in het begin volop, maar naarmate het langer duurde verdween het begrip, zelfs binnen mijn gezin. 
 
Quote
RE: burn out
Boterbloem  schreef op: 09-10-2012 17:44:12

Wat heftig voor jullie. Vooral de ruimte geven werkte hier erg goed. Wilde hij weg dan ging hij weg, wilde hij slapen dan ging hij slapen (kreeg hij ook echt te horen, slapen als je moe bent, leuke dingen doen, dat waar je maar zin in hebt om te doen.)
Best moeilijk, want in zekere zin ben je dus regelmatig een soort van alleenstaande ouder. MAAR het geeft wel de meeste rust, voor jezelf en voor je partner. 


Maar accepteer zelf ook hulp als je het kan krijgen, iemand die een keer de boodschappen haalt, kinderen uit school haalt enzovoort. Want voor jou is het op den duur ook heftig. Beide keren keek ik achteraf terug en dacht ik: hoe hebben we het overleefd? Je gaat door, dat is het punt niet. Maar waak ervoor dat je er zelf nie achteraan gaat na een aantal maanden.


Sterkte!

 
Quote
RE: burn out
Petrina  schreef op: 09-10-2012 19:38:19
Ik denk dat alleen je partner aan kan geven wat hij nu het meeste nodig heeft, ik kan mij voorstellen dat dit voor iedereen anders is. Het belangrijkste is denk toch begrip op te brengen voor hem en zijn gevoel! Blijf met hem praten, zonder te oordelen of te veroordelen. Het is enorm lastig als je een burn out hebt...

Heel veel sterkte het is zo naar om je partner zo te zien!
 
Quote
RE: burn out
Mafkees  schreef op: 09-10-2012 21:37:45
Hoi TO,

Nare situatie, voor je man maar zeker ook voor je hele gezin.

Hier ervaring met een zware depressieve man. Het enige wat ik kan doen is goed voor mezelf zorgen. Daarmee help ik hem,maar zeker ook het gezin!

Sterkte!
 
Quote
RE: burn out
Yvil  schreef op: 10-10-2012 09:37:30
Dankjullie wel voor jullie reacties, Dat ik er grotedeels alleen voor sta ben ik gelukkig al gewend (hij heeft een zeer onregelmatige baan) maar wil hem wel laten meedraaien in het gezin. Het gaat al 3.5 jaar niet goed met mijn man maar het is een zeer eigenwijs typ die niet zo maar iets aanneemt, hij heeft een groot verantwoordelijksheid gevoel (naar ons gezin,ik ben tb mama) maar ook naar zijn werk,wat hem nu dus is opgebroken en hij eindelijk (met een schop onder zijn kont van mij) naar de huisarts is gegaan,waar mijn vermoedde bevestigd werd,Burn out.Hij is nu de zorgverzekering aan het bellen hoe het zit met de vergoeding van de psycholoog en daarna gaat hij de psycholoog bellen voor de eerste afspraak.Om eerlijk te zijn vind ik het allemaal heel eng om mijn man zo te zien,Mijn rots in de branding .Ik zal er iig voor hem zijn en hem  gewoon zijn ding laten doen waar hij dat moment zin in heeft.

dankjulliewel voor jullie reacties
 
Quote
RE: burn out
Minou  schreef op: 10-10-2012 09:59:44
Wat ben jij een lieve vrouw! En hoe zwaar en zeker weten voor jou ook!

Juist zijn verantwoordelijkheidsgevoel en ( denk ik ook) perfectionisme heeft hem de das om gedaan.
Nu moet hij leren dingen los te laten en aan zichzelf te werken om de juiste dosering te vinden tussen alles met werk en jullie gezin.

De stap is gezet en zeker dankzij jou.

Ik hoop ook dat jij hulp en steun krijgt meis...juist ook partners worden vaak vergeten.

Knuf
 
Quote
RE: burn out
Jen9  schreef op: 10-10-2012 10:02:52
Inderdaad.. accepteer hulp. En probeer veel met hem naar buiten te gaan.., als t kan even wandelen! Sterkte voor jullie!
 
Quote
Navigatie


Reageren op burn out
Naam
Bericht