Menu
 

Topic:

dit duurt met te lang.

Bianca29  schreef op: 09-10-2012 09:48:43
vanaf 21 juli zijn we bezig met de aankoop van ons nieuwe huis.
huis word via de bank verkocht door gedwongen verkoop.
de overeenkomst moet dus gaan via de makelaar ,tussenmakelaar die wij zelf hebben uitgezocht ,bank en curator.
nu hebben we 2 weken geleden EINDELIJK onze handtekening kunnen zetten onder het koopcontract
deze moet nu getekend worden door makelaar ,oude verkopers ,dan de curator en daarna na de notaris.
nu zei de tussenmakelaar waar we het kontract getekend hebben dat de overdracht 15 oktober zou plaats vinde ,hehe einde is in zicht dacht ik .
de akte zou die vriojdag nog naar de makelaar gaan en die zou hem dus maandag kunnen tekenen. donderdag nog niets gehoord ,blijkt hij al die tijd niet in zijn postvak gekeken te hebben. aahhhhh ,nou heeft hij hem dus getekend.
maar nu kwam ik gisteren bij het huis kijken zie ik dat dat schuur open staat en een raampje naast de achterdeur  kapot is ( was het al maar dicht gemaakt met plastick zak) .
ik dus de makelaar gebeld met de vraag of hij er recent ingeweest is met de oude bewoners.( deze mogen nog wat persoonlijke spulen uit het huis halen ,de rest van de inboedel blijft achter ,daar hebben we voor betaald)
dat was niet het geval zei hij maar hij kan volgens hem de oude bewoners de toegang tot de woning niet ontzeggen .
pardon ,we hebben getekend vorige week ,het huis is nu toch van ons ,bewoners wonen er al lang niet meer in overigens.
nu zei de makelaar dat ze de bewoners niet te pakken kunnen krijgen om te ondertekenen .........
het koopcontract ligt dus nu nog bij de makelaar ,de oude bewoners ( die niet te vinden zijn) moeten nog tekenen ,dan nog naar de curator en daarna naar de notaris ,dit gaat dus nooooooit lukken in 6 dagen .
word er zooo moedeloos van ,ben het wchten nu zat en wil wel eens aan de slag in ons nieuwe huis .
zo even lakken van me af kunnen tikken ,ben er alleen niet minder boos om......
 
Quote
Navigatie
RE: dit duurt met te lang.
Chantalmvsamen  schreef op: 09-10-2012 10:06:11
Huh wat vreemd allemaal zeg?! Is er ook niet ingebroken dan? Ik zou daar toch ff achter aan gaan dan! kan je ook niet met de makelaar het huis in kijken of er niets weg is. Hopelijk hebben ze de bewoners snel te pakken! Ik snap dat je enorm baalt.  
 
Quote
RE: dit duurt met te lang.
Bianca29  schreef op: 09-10-2012 10:26:43
`de makelaar zegt zodra hij iets van de verkopers heeft gehoord hij met hun de persoonlijke spullen eruit gaat halen .
inbreken zou kunnen maar er staan aleen nog wat bedden, stoelen tafels  en veel kasten.lijkt me niet de dat er zo uit gehaald word.
maar wat ik zo vreemd vind is dat het huis word verkocht door de bank en waarom moeten de oude bewoners dan tekenen????? en waarom kan hij ze de toegang tot de woning niet ontzeggen terwijl wij al getekend hebben .
 
Quote
RE: dit duurt met te lang.
Ikke  schreef op: 09-10-2012 10:39:01

De oude bewoners zullen hun restschuld wel moeten betalen aan de bank. Wij hebben vorig jaar een huis gekocht van mensen met een enorme schuld. Kijk maar uit dat alles goed geregeld is want wij zaten dus de dag van de overdracht bij de notaris en toen bleek dat die mensen het geld niet op tijd hadden overgemaakt aan de notaris waardoor de officiele overdracht niet doorging. Uiteindelijk liep het met een sisser af, het geld kwam aan het einde van de dag alsnog binnen  maar in het ergste geval zei de notaris hadden we dit huis dus gewoon zo weer kwijt kunnen raken als zij hun schuld niet hadden kunnen betalen.


Zolang het definitieve koopcontract nog niet is getekend bij de notaris kunnen zij natuurlijk nog steeds het huis ingaan en spullen eruithalen. Hoop voor je dat je alles goed op papier hebt staan wat er moet blijven staan. Bij ons bleken achteraf wat dingen weg te zijn, die zouden ze weer terugbrengen maar nooit gebeurd. Heb het erbij gelaten want hoefde die dingen niet persé maar anders had ik mooi pech gehad.

 
Quote
RE: dit duurt met te lang.
Bianca29  schreef op: 09-10-2012 10:53:04
de spullen die bliven staan staan op papier ,voor elk item wat wag is krijgen we geld terug ,dat staat al vast gelukkig.
de rest van hun schulden loopt via de curator en de bank en dat is ook al geregeld.
dus we moeten eerst bij de notaris zijn geweest zeg je  ,balen....
 
Quote
RE: dit duurt met te lang.
Xsara  schreef op: 09-10-2012 12:19:53
misschien contact opnemen met de curator, als je een naam weet, en dan dreigen dat je het contract laat ontbinden als ze er geen vaart achter zetten, het huis kan nu wel vervallen raken of ingebroken, die mensen zijn blut dus van hun kun je niks meer verwachten, zal hun een zorg zijn wat er nu gebeurt lijkt me, als je het al zo ver laat komen dan ben je niet begaan met de nieuwe koper.. zorg voor jezelf en hou het heft in handen, wordt geen pion in een van het kastje naar de muur verhaal.. succes
 
Quote
RE: dit duurt met te lang.
Bianca29  schreef op: 09-10-2012 16:10:42
de curator kennen we niet .
wij hebben dus ook al aangegeven dat het huis vervuild en er ingebroeken kan worden op deze manier ,maar de bank wil ons geen sleuteloverdracht geven voor we getekend hebben ,bij de notaris dus.
de vorige bewoners zijn gescheiden en zijn beide niet te traceren ,de makelaar heeft ook een telefoon nummer van hun zoon .
heb gevraagd om er nu een beetje vaart achter te zetten ,dit gaat nergens meer over.
ze geveb elkaar allemaal de schuld waarom het zolang duurt ,tja.
 
Quote
RE: dit duurt met te lang.
Mieps01  schreef op: 09-10-2012 19:44:52
van wie krijg je geld terug als het niet in orde is? straks breken ze de halve keuken er nog uit. of maken uit frustratie alles stuk. als je het geld terug moet krijgen van de huidige eigenaars gaat je dat natuurlijk nooit lukken
 
Quote
RE: dit duurt met te lang.
Mieps01  schreef op: 09-10-2012 20:10:24
ben je trouwens niet in de verleiding geweest om er zelf doorheen te lopen? en te kijken wat de schade is? niet dat iemand je mag adviseren want het huis is nog niet van jou.. maar als ik eerlijk ben denk ik dat niet veel mensen de nieuwsgierigheid kunnen bedwingen als er niet meer dan een elastiekje tussen hen en zo'n investering als een huis staat.
 
Quote
RE: dit duurt met te lang.
Bianca29  schreef op: 09-10-2012 21:15:31
het geld krijgen we terug van de curator ,de keuken mogen ze slopen ,hoeven wij dat niet meer te doen.
ik kan niet naar binnen ,heb ik al geprobeerd ,maar alleen de schuur was open en een klein gat in het raam naast de klink van de achterdeur ,maar ik heb geen sleutel en kom er dus niet in .
er is niet ingebrokene denk ik want je hebt dan toch wel een sleutel nodig,denk dat het geprobeerd is maar niet gelukt .
heb door het raam gekeken maar zag op de begane grond niets geks( huis heeft 4 etages dus de rest zag ik niet.
er is 1 ding die ze echt moeten laten staan van ons en dat is een hele mooie enorm grote landelijke kast.
de rest boeit me niet zo heel veel. de 2 keuekns mogen er met liefde uit zoals ook alle bedden ieks....
 
Quote
Navigatie


Reageren op dit duurt met te lang.
Naam
Bericht