Menu
 

Topic:

nierreflux???

Tal  schreef op: 08-10-2012 13:10:47
Kom net van het ZH af. Mn dochter is begin van het jaar geopereerd aan nierreflux (deflux behandeling) en nu blijkt dat een nier nog steeds vergroot is.
Balen!! De KA belt woensdag over de uitslag, ben benieuwd...
 
Quote
Navigatie
RE: nierreflux???
Sweety  schreef op: 08-10-2012 18:29:07
Hoi,

Ik heb hetzelfde meegemaakt met mijn dochtertje van 6 die krijgt as vrijdag een echo om te zien of de deflux nog goed zit en of ze weer nierstenen heeft mag hopen van niet. Ook last van nierbekkenontstekingen gehad en onder toezicht van een nefroloog?

Ik hoop dat de uitslag van je dochter goed is.

groetjes sweety
 
Quote
RE: nierreflux???
Tal  schreef op: 08-10-2012 19:49:58
we zijn niet onder behandeling van een nefroloog, moest zelfs het woord ff googlen omdat ik niet wist wat het was
Misschien dat dat nu gaat gebeuren?
Wat eiden ze bij jouw dochter? heeft ze klachten?
 
Quote
RE: nierreflux???
Sweety  schreef op: 08-10-2012 20:22:25
ja het is begonnen op haar eerste en ze sukkelt nu nog steeds. Het was precies een week na haar eerste verjaardag. Ineens niet willen drinken en eten. Toen schrik niet 43 graden koorts. Ze was niet ziek niet verkoouden had geen grieop. Toen bleek er ook dat haar reflux niet goed was en de kindernefroloog heeft bij haar de deflux operatie gedaan. pas later toen ze uit de operatie kamer kwam. kwamen ze vertellen dat er een stukje van haar vagina was weggehaald . Wil je niet bang maken maar misschien helpt het je als je het weet voor als hetzelfde gebeurt. Rond haar 2 e gebeurde exact hetzelfde. De klachten die ze nu heeft is voornamelijk in de nacht niet doorhebben dat ze moet plassen ze is wel wakker maar krijgt geen signaal van plassen door. ze is een paar keer vanuit Amsterdam naar Rotterdam doorgestuurd voor een vergruizing en nu zit ze weer aan de ab laatste keer duurde het 3 jaar lang en nu heeft ze weer voor 70 dagen te gaan en misschien wel langer. maar goed morgen even bloed laten prikken. de 12e de echo en de 1 van november een flowmetrie voordat ze naar de uroloog gaat. ik duim voor je en ook voor mezelf xxxx
 
Quote
RE: nierreflux???
Tal  schreef op: 08-10-2012 21:20:49
Hoe ging het met het zindelijk worden??
Dat schiet hier namelijk helemaal niet op! Net alsof ze het niet voelt aankomen....
 ( ze is in aug 3 geworden)

Dat van die vagina herken ik al. ze kwamen erachter dat ze omhoog plaste, ze hebben het gaatje iets veranderd.
Verder wel allemaal heel herkenbaar, ook begonnen rond haar eerste, hoge koorts.. Ze moest toen ook veel overgen en had erge diaree. Ze heeft een jaar lang een onderhoudsdosering antibiotica gehad, ik baal wel dat dat allemaal voor niets is geweest... Ook is ze heel klein en fijn...

Maar jouw dochter heeft ook niersten, heeft dat daar ook mee te maken of is dat een gevolg??En waar is ze in behandeling?
Wat n vragen he,haahaa!
 
Quote
RE: nierreflux???
Sweety  schreef op: 09-10-2012 12:57:22
Hoi,

Geeft niet hoor. ja doordat ze reflux had is er een terugloop van urine geweest tot 3 keer toe en door die terugloop worden dan nierstenen aangemaakt. Ik baal daar ook ontzettend van hier ook totaal niets uitgehaald die onderhoudsantibiotica. ze heeft ciproxin gehad, augmentin, cotrimoxasol. nu zit ze aan de nitrofurantoine capsules.  Ze is onder behandeling van een kindernefroloog en een kinderuroloog in het AMC ziekenhuis Amsterdam.
 
Quote
RE: nierreflux???
Trish  schreef op: 03-01-2013 22:20:48
hey
bij mijn kleine meid van 2,5 is juist vastgesteld dat ze terugvloei heeft naar de rechternier
ze heeft dan ook heel veel moeite met zindelijk worden! de ene keer gaat ze vlot op het potje de andere keer gaat ze ergens in een hoekje wat raar staan duwe! Paar keer in het ziekenhuis beland met super hoge koortsen! 
Nu een afspraak maken met de nefroloog en hopen dat er een oplossing komt want jaren aan AB zie ik niet zitten!
Hoe verloopt het daar nu?

Mama  van Lori
 
Quote
RE: nierreflux???
Harleysmama  schreef op: 04-01-2013 09:50:56
Zal Sweety vragen of ze je vragen wil beantwoorden. Weet wel dat haar dochter nu nog aan de AB zit en die heeft het jaren al geslikt. En eigenlijk zonder dat het wat doet, want haar dochter bleef ontstekingen houden. Nu de niersteen weg is, dat het hopelijk ook snel afgelopen is met de AB. Want volgens de arts was dit de oorzaak, dat ze steeds ontstekingen had. Maar dat is nu gewoon even afwachten.
 
Quote
RE: nierreflux???
Sweety  schreef op: 04-01-2013 10:39:04
Hoi,

Harleysmama heeft je de goede gegevens gegeven, dit komt omdat zij mijn vriendin buiten mama-life is, Mijn dochter heeft een paar jaar geleden ook een deflux operatie gekregen. in december 2012 heeft zij een mictiecystogram gehad om te kijken of de deflux nog goed zat. Die zat na jaren nog goed , maar toch is er een steen gekomen. Het is alleen speculeren hoe het kan namelijk dat ze een steen over het hoofd hebben gezien van een aantal jaar geleden spontaan verdwenen was en hun dachten dan moet ze die uitgeplast hebben of dat die is blijven zitten waardoor die de kans heeft gehad te groeien tot wat die was toen die eruit werd gehaald 4 cm. de andere optie is dat er toch nog terugloop van haar urine is geweest ondanks de deflux operatie. zij heeft voor de komende 3 maanden weer antibiotica en 22 januari moet ze naar de nefroloog om te bekijken of ze een schone urine inlevert. Ik hoop dat ik je hiermee voldoende geinformeerd heb. Het kan zijn dat je dochter idd jaren aan de ab kan zitten en dan mag ik alleen maar hopen dat het bij je dochter wel het gewenste effect heeft wat het bij mijn dochter dus niet had. ze heeft zoveel medicijnen gehad ciproxin, cotrimoxasol, augmentin nu zit ze aan nitrofurantine. Als je nog vragen hebt kan je me altijd benaderen.

Groetjes sweety
 
Quote
RE: nierreflux???
Mama L  schreef op: 23-02-2013 22:45:14
Mijn jongste spruit ook nierreflux ontdekt op zijn 3 maanden, hij heeft zelfspot intensieve gelegen 4 maanden in Zh geleefDoken uza necroloog behandeld en nu met onderhoudsarm 1 jaar ontstekingsvrij.  Vind het gewoon super! De necroloog heeft mijn zoontje gered. 
 
Quote
RE: nierreflux???
Mama L  schreef op: 23-02-2013 22:46:04
Excuses vr mijn schrijffouten 
 
Quote
Navigatie


Reageren op nierreflux???
Naam
Bericht