Menu
 

Topic:

'Extra bezuinigen op kinderopvang dreigt

Mamavonn  schreef op: 07-12-2011 18:12:53


Laatste update: 7 december 2011 13:31 info.


DEN HAAG - Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) kan niet uitsluiten dat hij de komende jaren meer moet bezuinigen op de kinderopvang dan het kabinet eigenlijk van plan is.

Foto: ANP

Kamp gaf woensdag deze waarschuwing af, nadat in de Tweede Kamer diverse voorstellen werden gedaan die juist extra geld kosten.

Eerder dit jaar kreeg het kabinet nog een tegenvaller van 420 miljoen euro voor zijn kiezen door het groeiend beroep op de kinderopvangtoeslag. Kamp benadrukte dat hij nog probeert bijna 300 miljoen euro hiervan elders op zijn begroting te vinden. Maar ''of het lukt, weet ik niet'', zei hij.


Saneren


Ook wees de minister op de onzekere economische situatie en dat sommigen menen dat het kabinet extra moet ingrijpen om de overheidsfinanciŽn te saneren. Volgens Kamp is dit nu niet aan de orde. Als later mocht blijken dat extra bezuinigingen wel nodig zijn, zal hij daarbij alles bekijken op zijn begroting.

GroenLinks en de SP vroegen bij een volgende bezuinigingsronde de kinderopvang te ontzien. Maar Kamp zei niks bij voorbaat uit te sluiten.

 
Quote
Navigatie
RE: 'Extra bezuinigen op kinderopvang dreigt
Koelkast  schreef op: 07-12-2011 18:13:23
dat word dus weer massaal vrouwen achter het aanrecht ipv op de werkvloer
 
Quote
RE: 'Extra bezuinigen op kinderopvang dreigt
Boterbloem  schreef op: 07-12-2011 18:23:37
nou nee, want daar pakken ze de aanrechtbelasting weer voor af ;-)

Denk dat het niet lang duurt dat je net als in Amerika hier 2 banen moet hebben. Nadeel is alleen dat er niet zoveel banen zijn (als ik zie hoe moeilijk iedereen aan het werk komt momenteel) of ze willen je niet hebben.
 
Quote
RE: 'Extra bezuinigen op kinderopvang dreigt
Anoniem  schreef op: 07-12-2011 21:48:40
echt zo zonde. werk zelf in de kinderopvang. willen ze dat alle vrouwen werken. is het zover en dan gaan ze weer bezuinigen.
 
Quote
RE: 'Extra bezuinigen op kinderopvang dreigt
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 09-12-2011 15:14:14
Juist nu moet je ook geld investeren.

Beiden werken is leuk bedacht. Maar dan moeten zij echt wat gaan aanpassen. De meeste vrouwen werken voor het geld.
Naar de HA, arts of tandarts na werktijd is onmogelijk.
 
Quote
RE: 'Extra bezuinigen op kinderopvang dreigt
Anoniem  schreef op: 09-12-2011 15:19:46
Tandartsen hebben in grotere steden al avond/nacht spreekuren, in zh kan je ook al s avonds terecht, ik mag zelf naar de kno arts binnenkort om 19.00 uur s avonds dus die trend is er al wel.
Zo zoetjes aan volgen wij een usa plan met 24 uurs economie.
Maar als men de kinderopvangkosten blijft verhogen is het voor vrouwen niet meer lonend om te gaan werken en gaan we terug naar 50-tiger jaren.
 
Quote
RE: 'Extra bezuinigen op kinderopvang dreigt
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 09-12-2011 15:35:12
@Anoniem wat super! Ik wist dat niet. Voor werkenden ideaal.

HEt is jammer dat niet iedereen zijn uren en dagen flexibel kan indelen.

Om nu de HRA ,ww en ontslag recht aan te passen dan denk ik dat wij echt grote problemen gaan krijgen.

 
Quote
RE: 'Extra bezuinigen op kinderopvang dreigt
Koelkast  schreef op: 09-12-2011 16:01:57
HRA mag van mij aangepakt worden hoor voor huizen laten we zeggen boven de 4 ton. Als je zo n huis betalen kunt heb je die HRA niet nodig om van rond te komen en als je daarop gebaseerd hebt dat je het kon kopen is dat best dommig.
Een huis van 4 ton was in de gulden tijd immers een huis van nagenoeg eenn miljoen!
 
Quote
RE: 'Extra bezuinigen op kinderopvang dreigt
Anoniem  schreef op: 11-12-2011 21:09:20
waarom is het dom om te menen dat je gebruik kunt maken van de regelingen die er zijn? hra is een van de weinige regelingen waar je als meerverdiener wat aan hebt. Dat je zeg maar op de duizenden euro's die je aan belasting betaald een paar honderd terugkrijgt. Waarom willen we hier in Nederland toch altijd ontmoedigen dat mensen hard hun best doen om er beter van te worden? Op de middelbare school werd ik uitgelachen omdat ik niet met vriendjes en feestjes bezig was, op de universiteit werd ik uitgelachen omdat ik het redelijk snel afmaakte en meerdere baantjes ernaast had, toen ik jong carriere maakte werd ik uitgelachen omdat ik ook feest kon vieren in plaats van al dat gewerk, werk, werk.... en of ik nu even meer dan de helft van mijn inkomsten aan de belasting mag betalen, geen enkele tegemoetkoming in vaak hogere kosten krijg en of ik me dan nog diep wil schamen dat ik meer overhoud dan modaal?

ik denk dat het met de verzorgingsstaat een stuk beter zou gaan als we eens wat meer maatschappelijke waardering zouden hebben voor mensen die dertig stappen extra nemen en dingen opzij zetten om het beter te houden. Niet alleen levert het meer belasting op (zowel relatief als absoluut!), het kost de verzorgingsstaat minder aan toeslagen en subsidies, maar daarnaast houdt het ook de koopkracht weer beter op peil zodat mensen geld kunnen uitgeven en de bedrijven waaraan ze het uitgeven ook weer werkgelegenheid kunnen bieden, zodat anderen weer meer kunnen uitgeven, etc .
 
Quote
RE: 'Extra bezuinigen op kinderopvang dreigt
Mama_lisa_daan  schreef op: 11-12-2011 21:20:34
ik werk in de kinderopvang en ze bespreken over 24 uurs opvang, zo kunnen moeders ook avonden gaan werken en hun kind dan bij ons laten slapen.
ik ben benieuwd of dat het erdoor komt... bij ons in de buurt is er nu een ander kinderdagverblijf mee begonnen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op 'Extra bezuinigen op kinderopvang dreigt
Naam
Bericht