Menu
 

Topic:

Even advies nodig wbt zindelijkheid

Marimammavanalec  schreef op: 05-10-2012 17:21:49
Alec plast al heeel lang op het potje. (hij is2,5) maar dat was altijd als ik hem erop zette etc. Nu zijn we al een tijdje bezig en het ging best goed,vaak ging hij zelf op het potje. Wc verkleiner gekocht,ging 2 dagen goed maar nu wil hij niet meer erop en plastte steeds in zijn broek. Ok weer op het potje want dat vond hij fijner. maar nu plast hij nog steeds in zijn broek. Ook bij oma s'ochtends (is hij altijd)
Hij kan het wel maar doet het gewoon niet.
Ik zit te denken aan een beloningsbord oid
Wie heeft er goede tips voor mij
 
Quote
Navigatie
RE: Even advies nodig wbt zindelijkheid
Son  schreef op: 05-10-2012 17:23:29
Misschien stickertjes laten plakken en als je bijvoorbeeld 10 stickers hebt geplakt omdat het goed is een klein kadootje of lekkers.

Maar ik zal me er verder vooral niet al te druk om maken.
 
Quote
RE: Even advies nodig wbt zindelijkheid
Mieps01  schreef op: 05-10-2012 17:27:45
even tug naar voor plas of poep op het potje krijg je snoep? ik gaf altijd gewoon 1 of 2 m&m of een heel klein snoepje per keer. dat met stickers en kadootjes werkt perfect als ze iets ouder zijn, maar niet altijd op deze leeftijd. 
niet boos worden, gewoon zo positief mogelijk verder. en mijn nu 3 jarige vond tot 3 maanden geleden de wc ook te eng en deed het tot net een maand voor 3 jaar ook alles nog op het potje.
even met veel positief belonen weer verder.
 
Quote
RE: Even advies nodig wbt zindelijkheid
Deborah Op De Mobie
l
  schreef op: 05-10-2012 17:40:37
Stan ook een handje van gehad. hij moest zich zelf wassen en omkleden. was gelijk voorbij...
 
Quote
RE: Even advies nodig wbt zindelijkheid
Miesje  schreef op: 05-10-2012 17:51:13
ik liet de kids hier de eerste dagen in blote kont lopen, na paar dagen met onderbroek en daarna met onderbroek+broek. potje zette ik midden in de kamer en bij elk plasje of poepje kregen ze een sticker. en zodra dat allemaal of bijna helemaal goed ging overgegaan op ook op de wc plassen.en na tijdje potje weggehaald.
 
Quote
RE: Even advies nodig wbt zindelijkheid
Marimammavanalec  schreef op: 05-10-2012 18:14:54
Potje staat idd weer in de kamer. het maakt hem allemaal niks uit of hij nou met een natte broek moet lopen of niet. En hij kan het wel.
Ik wil graag dat hij voor januarie zindelijk is want dan gaat hij naar de kleuterschool

Misschien met snoepjes idd. Ik denk dat hij dat stickersysteem ook wel wat vind als er een cadeautje aan verbonden staat
 
Quote
RE: Even advies nodig wbt zindelijkheid
Mo27  schreef op: 05-10-2012 18:23:10
Ik heb met ryan idd ook zo gedaan. die is nu 2,5 en nu twee maanden goed zindelijk.

gewoon potje in de huiskermer. lekker zo laten lopen zonder luier alleen in onderbroek. En anders idd met stickersysteem.

maar misschien is hij er nog niet aan toe. Misschien als je het over paar maaden weer probeert dat het wel beter gaat. Hij is odd nog jong en heeft nog alle tijd.
 
Quote
RE: Even advies nodig wbt zindelijkheid
Marimammavanalec  schreef op: 05-10-2012 18:30:29
Ik weet dat hij nog maar 2,5 is maar het ging gewoon goed, was geintresseerd in het zindelijk worden zeg maar. Maar nu laat hij het gewoon lopen. Nou ja ik zie het wel even aan.

iig bedankt allemaal voor het meedenken
 
Quote
RE: Even advies nodig wbt zindelijkheid
Tanja1981  schreef op: 05-10-2012 18:54:04
ik was ook rond die leeftijd begonnen omdat hij geintereseerd was daarna weer weg en geen aandacht meer aangeschonken nu met 3,5 droog dus niet teveel aandacht aan geven dan gaat hij het juist anders doen.
 
Quote
RE: Even advies nodig wbt zindelijkheid
Fruitsalade  schreef op: 05-10-2012 19:22:50
Hier is het ook zo gegaan. Een tijdje goed gegaan en toen was het ineens over. Toen hij net 3 was hebben we het opnieuw geprobeerd, maar dat was omdat hij het zelf aangaf. Met een maand was hij zindelijk. Drie maanden later ging hij naar school en was het weer terug bij af. Sinds een maand of 2 is hij echt zindelijk. Vorige maand ook begonnnen met nachtzindelijkheid, maar met de verhuizing weer natte bedden. Nu inmiddels weer een week droog en 4 nachten zonder luier. T komt goed joh.


Met Isaura precies hetzelfde. Heeft hele middagen zonder luier gelopen. Gespeeld en gedaan en ineens geroepen dat ze moest plassen. En ineens was het over. Nu wil ze niets meer van het potje weten. Komt wel goed!
 
Quote
RE: Even advies nodig wbt zindelijkheid
Marimammavanalec  schreef op: 05-10-2012 19:29:15
Pff lastig allemaal. Hij gaat over 3 mnd naar school dus dan zou het wel fijn zijn.
Ik kijk het wel aan, kan er weinig aan doen haha. 
 
Quote
RE: Even advies nodig wbt zindelijkheid
Mieps01  schreef op: 05-10-2012 21:15:51
mijne hebben alledrie weleens ern kleine terugval gehad.ze waren alledrie tussen 2 en 2,5 volledig zindelijk. ik heb weleens gedacht dat het soms ineens ook een paar dagen ook niet wou.. te moe, beetje ziek, net in een groeispurt.. of gewoon even geen interesse. ik ven hekemaal niet zo'n snoepfoos, maar als ik eerlojk ben, werkte dat voor alledrie get beste. misschien wel ondat ze verder niet zoveel snoep krijgen. niet laten ontmoedigen door een terugval! even volhouden en positien belonen. misschien zelf ook opgezette tijden even op het potje zetten. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Even advies nodig wbt zindelijkheid
Naam
Bericht