Menu
 

Topic:

parasolvoet voor zweefparasol

M.m.  schreef op: 13-04-2012 14:08:34
Hoi,

Wij hebben een zweefparasol. Een heel fijn ding, maarrrrrr, die parasolvoet is vreselijk. Het is zo'n kruis, waar je stenen op moet leggen om hem te verzwaren. Er moet natuurlijk best wat gewicht op zitten omdat die zweefparasol niet recht boven de voet hangt... anders kukelt hij om.
Maar die voet is zo'n onding. Groot, onhandig, lelijk, stuikelblok.

Ik had bij de gamma gevraagd of er voeten waren om in te graven. Dat werd afgeraden omdat zo'n normale pin het gewicht van de zweefparasol niet kan dragen, behalve als er cement in de grond is gestort. Dat gaat hem niet worden dus.

Nu zag ik bij een vriendin een ouderwetse parasolvoet, zo'n ronde, van beton. En vroeg ik mij af of die genoeg tegenwicht zou bieden om een zweefparasol op te zetten. Iemand hier die dat heeft geprobeerd?

Of andere tips?

De parasol zelf is nog hartstikke goed, dus ik wil geen andere kopen. En ik wil hem nog wel kunnen verplaatsen, dus beton storten is geen optie.

M.M.
 
Quote
Navigatie
RE: parasolvoet voor zweefparasol
Baby2  schreef op: 13-08-2012 13:21:25
Wij hebben onze zweefparasol een aantal jaren geleden bij de Intratuin gekocht en daar zat dus ook zo'n kruis bij maar wij konden er ook een speciale zware voet bij kopen met aan 1 kant een soort wieltje eronder waardoor je de parasol dan ook makkelijk kunt verplaatsen. Misschien verkopen ze die tegenwoordig nog wel bij de Intratuin, moet je natuurlijk wel even kijken of je parasol daar ook op past.
 
Quote
RE: parasolvoet voor zweefparasol
Femm  schreef op: 13-08-2012 21:13:42
Wij hebben onze zweefparasol vorig jaar bij de Jysk gekocht, super ding! met een "normale" voet. Voet vullen met zand en hij blijft staan. Je kan hem nog wel verplaatsen maar hij is wel zwaar. Wij hebben hem zo neer gezet dat hij eigenlijk altijd wel goed staat behalve rond 5 uur een half uurtje niet.
 
Quote
RE: parasolvoet voor zweefparasol
Angelique  schreef op: 13-08-2012 21:23:56
wij hebben inmiddels ook een zweef parasol
ook leuke aanbeiding gevonden zat zon kruisvoet bij stuk waar de parasol hangt is lang en andere kant maar kort
moesten 2 tegels a 50 kg in dus hebbengewoon twee grote beton tegels erin gehaald aangezein die speciale tegels steeds uitverkocht waren
de parasol stond al een tijd lang op een plek handig is het niet maar verlaatsen had geen zin aangezien het schduw opervlak vrij klein is dus hebben hem uiteindlijk ingestraat omdat ik dan mijn voeten niet meer steeds stoot of de kids er niet over vallen
de rest vangen we op met zonnedoek
 
Quote
Navigatie


Reageren op parasolvoet voor zweefparasol
Naam
Bericht