Menu
 

Topic:

hoe kom je aan de naam?

Dani  schreef op: 13-11-2011 23:45:31
hoe kom je aan de naam van je kind/kinderen?

 
Quote
Navigatie
RE: hoe kom je aan de naam?
Spatje  schreef op: 18-11-2011 15:31:47
tja, wij houden van harry potter, lord of the rings, ben zelf een echte zweefteef, dus Elvi en Fee pastte hier mooi bij
 
Quote
RE: hoe kom je aan de naam?
Karinmv3  schreef op: 18-11-2011 15:45:09
Naomi was gewoon een naam die bij ons allebei op het lijstje stond
Amber was de andere naam, we twijfelden tussen Amber en Naomi, dus de tweede werd alsnog Amber
Christiaan is vernoemd naar de opa van mijn mag
 
Quote
RE: hoe kom je aan de naam?
Lauw  schreef op: 19-11-2011 15:46:45
Demi si geboren in 2003 in de tijd van Idols, daar zat een DeWi in, en dat vond mijn vriend erg leuk, en ik minder dus hebben we voor Demi gekozen..

Jeramy. Mijn vriend voor Jeremy erg leuk maar ik wilde iets aparts dus heb ik er een A van gemaakt, als hij een meid was zou hij delany heten..

Novaley had ik veel namen voor, desteny onder andere. Eerst zou ze Jadey heten maar toen kwam er in de buurt een meisje te bevallen en die noemde haar dochter zo..

Toen zag ik op Inet Novalee en Novaly staan
maar vriend vond novaley leuker..
 
Quote
RE: hoe kom je aan de naam?
Anoniem  schreef op: 20-11-2011 01:45:12
bryan heeft mijn man gekozen . naar de voetballer bryan roy (en laat bryan zijn beste vriendje nou roy heten . )

caine heeft een vriendin van ons gekozen , we wilden een naam met een c en ik kon niets vinden .

deveney heb ik op internet gevonden .

mijn man heeft uit zijn 1e huwlijk een dochter en die heet amanda .

dus eigenlijk hebben we A B C D
 
Quote
RE: hoe kom je aan de naam?
Mamavan3  schreef op: 20-11-2011 22:59:44
van de 1e uit de Sp!ts sportpagina ahaha alleen 1 letter weggehaald uit de naam .

van de 2e, hadden we een naam, maar die werd ingepikt door kennissen, dus op het laatst nog veranderd zelf bedacht .

de 3e naam zou in eerste instantie de naam van de 1e worden totdat ik de naam van de 1e in SP!ts las ahaha.
maar die hebben we uit een namenlijst van internet geplukt ..
 
Quote
RE: hoe kom je aan de naam?
Ingeborg  schreef op: 20-11-2011 23:23:10
Melle had ik ooit gehoord bij een oud collega en vond het zo'n leuke naam. Ook leuk omdat je de naam (toen) bijna nooit hoorde.

Wisse* had ik gehoord bij een kindje op het kdv. Was een super mooi kindje. Toen we wisten dat zijn hartje heel slecht was waren we nog gaan twijfelen of we hem deze naam zouden geven omdat we hem zo mooi vonden. Maar we vonden dat hij een mooi naam had verdiend. Dus vandaar Wisse.
Ik vind het nog steeds een super mooie naam.

Tijn stond ook hoog op ons lijstje. Heeft wel even wat discussies geduurd voordat we het eens waren. Mijn vriend wilde graag Enne maar dat vond ik niks.

Nynke. Haha de avond voordat ik ingeleid werd uiteindelijk deze naam definitief besloten. We zaten heel erg te twijfelen tussen Amy en Nynke. Na heel veel wikken en wegen Nynke geworden. En dan met een griekse Y omdat we het wel iets anders wilden dan het "standaard" nieke.
Ben er nog steeds heel blij mee.

 
Quote
RE: hoe kom je aan de naam?
-wen-  schreef op: 20-11-2011 23:38:10
Voor de oudste had mijn man een meisjesnaam die hij heel graag wilde, Morena, maar ik vond het maar niks, toen het een jongetje bleek te worden heb ik gekozen voor Justin en mijn man zou dan graag Moreno als tweede naam geven dus het is Justin Moreno geworden.

We waren er nog helemaal niet uit of we een tweede wilden toen ik zwanger bleek te zijn. We wilden dus blijkbaar toch een tweede kindje want we waren er meteen dolgelukkig mee en mijn man was er ook meteen van overtuigd dat het een meisje werd dus kwam de naam Morena weer boven drijven.
Hij had gelijk dus is het Morena Catharina geworden, de tweede naam is de naam van mijn moeder (die Ine als roepnaam heeft).

Justin vind ik gewoon een leuke naam, ik weet niet meer waar ik hem vandaan heb en Morena heeft mijn man uit een liedje van Aventura.
 
Quote
RE: hoe kom je aan de naam?
Chantie  schreef op: 23-11-2011 19:58:59
JoŽlla is vernoemd naar beide oma's, Johanna en Jella en daar hebben wij JoŽlla van gemaakt. Haar 2e naam is Naomi gewoon omdat we het een mooie naam vinden en de betekenis ook heel mooi vonden.

Ashlyn, heb ik gevonden op de namendatabase op brabbel. Toen ik de betekenis zag wist ik dat het voor ons de naam was, het betekent droom. Precies een jaar voor haar geboorte heb ik een EUG gehadt en is er een eileider weggehaald. Zwanger zou moeilijk worden werd ons gezegd, maar gelukkig was het na 1 keer raak. Een droom die uitkwam. Haar 2e naam is Romťe, de 2e keuze op ons lijstje
 
Quote
RE: hoe kom je aan de naam?
Minnie Mouse  schreef op: 23-11-2011 20:13:42
Nick :vond ik altijd al een mooie naam.En zowel mijn man en mijn favo acteur was Nicolas Cage.Mijn moeder heeft heel lang als grapje gemaakt tegen de familie dat Nick vernoemd was naar de zender nickelodeon,omdat toen ik de laatste 3 maanden in een rolstoel kwam ivm bekkenproblemen ik dat heel veel keek.

Amber:Ik hoorde ooit een liedje (this is your Night) en de zangeres hete Amber.Ik vond de naam helemaal super en wilde als ik een dochter kreeg die naam graag,maar mijn man wilde het in eerste instante niet omdat het een kleur was en hij het een lelijke kleur vond.Gelukkig vond hij het later wel een mooie naam.

 
Quote
RE: hoe kom je aan de naam?
Miranda0909  schreef op: 23-11-2011 21:08:49
Mika kwam ik tegen in een boekje, Marcel was het direct met me eens maar dan omdat het ook een F1 coureur is haha, we hadden eerst Senna maar vonden dat teveel lijken op de naam van het dochtertje van Marcel zijn zus (Sanne).
Tweede naam is Ben naar mijn overleden vader Bennie

Bij Maud hadden we zoiets dan moeten we nu maar weer voor een M gaan, maar vond dat nog wel lastig en heeft even geduurd, vond Marit ook erg mooi, maar die vond Marcel niet zo, dus uiteindelijk Maud geworden.
Maud haar tweede naam is Jennie, combinatie van de 2 oma's Hennie en Jannie

En toen kwam nummer 3, moest natuurlijk wel weer met een M, heb tot dat ik 34 weken zwanger was gepleit voor Mees, maar kreeg Marcel echt niet zo ver haha, dus is het nu Milan geworden.
Milan zijn tweede naam is Wim geworden, naar Marcel zijn vader (Willem).

Als Milan een meisje was geweest had hij Nina Melanie geheten, dus niet met een M dan omdat je dan weer MM als initialen kreeg (hebben Marcel en ik ook al namelijk), maar wou heel graag mijn overleden jeugdvriendinnetje vernoemen, Melanie was 8 jaar toen ze stierf, ik was 9, was begin november 20 jaar geleden.

Sorry een heel verhaal haha
 
Quote
RE: hoe kom je aan de naam?
Marismvstijnsamfemke  schreef op: 25-11-2011 22:26:40
stijn: een colega had een foto van haar kleinzoon mee. opde bank met een cadeau flannelegeruite pyama en heete stijn was helemaal weg van dat beeld en naam

sam, zou eerst cris zijn totdat we een bord in de tuin zagen bij mensen in de buurt met sam. mn vriend en ik keken elkaar aan en zeiden dat is het! dus werd het sam {een week voor de datum)

femke, hadden we de twintig weken echo gehad en zijn mijn vriend ik vind femke wel mooi, ze begon tog te trappen in mn buik. duidelijker kan niet he!
 
Quote
RE: hoe kom je aan de naam?
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 26-11-2011 07:11:10
Mijn dochter is volledig vernoemd naar mijn schoonmoeder.

En mijn man had altijd de wens,dat als hij een zoon zou krijgen dat het vernoemd werd naar zijn overleden opa.
dus over 9 weken zal mijn zoon die naam volledig dragen.

Alleen mijn man draagt precies de zelfde naam,in het begin dacht ook iedereen dat hij het naar zichzelf ging vernoemen.
de naam word alleen nooit volledig uitgeproken,heel soms door vreemde.
dus ik heb er straks 2 met precies de zelfde naam hier.
 
Quote
RE: hoe kom je aan de naam?
Nicole Mv Tatum En R
enske
  schreef op: 26-11-2011 13:56:53
Tatum: via de presentatrice Tatum Dagelet. Niet omdat we haar zo geweldig vinden maar alleen de naam zo mooi vinden.

Renske: via de serie voetbalvrouwen, vond het meteen een hele leuke naam. Wist niet eens dat het een friese naam was, kwam ik naderhand pas achter, maar maakt verder niks uit.

Mijn favoriete meisjesnaam was echter Yentl, maar mijn man vond deze naam toen niks. Nu vind hij hem ineens wel leuk, maar ja, er komt geen derde!
 
Quote
RE: hoe kom je aan de naam?
Krumelke  schreef op: 27-11-2011 14:30:21
hier is het de laatste weken gewoon wegstrepen van namen geworden. konden niet DE naam vinden.
toen hij eenmaal geboren was, vonden we wel gelijk dat we de beste naam van het lijstje overgehouden hadden voor hem. want het voelde gelijk goed. dus ishet alsnog DE naam geworden voor ons.

voor onze 2e zal het ook wel weer zo uitlopen denk ik. meisjesnaam hebben we nog van de 1e. dit was al DE naam ver voor we zwanger werden. die naam ooit ergens op het werk gehoord en nooit meer kunnen en willen vergeten.
 
Quote
RE: hoe kom je aan de naam?
Anoniem  schreef op: 28-12-2011 21:23:03
1e:uit serie atwt

2e:gelezen op een forum

3e: gelezen op iemands site,haar kindje heet ook zo
 
Quote
RE: hoe kom je aan de naam?
Anoniem  schreef op: 28-12-2011 21:35:44
Mijn dochter heet Nynke,Ze is vernoemd naar mijn lievelings tante die helaas nooit kinderen heeft mogen krijgen.
Ook bewust op zn fries geschreven dus met Y en niet IE,omdat we zelf ook fries zijn.
Ik heb eigenlijk mijn hele leven al geweten dat als ik ooit een dochter zou krijgen het een Nynke moest worden,gelukkig was haar vader het daar ook mee eens :d
 
Quote
RE: hoe kom je aan de naam?
Dano  schreef op: 24-02-2012 11:54:31
sam: geen idee. via een boekje volgens mij. wij houden niet van lange namen en van moeilijke namen, en ook niet vernoemen. nu hebben we alleen steeds dat hij Sem wordt genoemd, dat vonden wij nou juist geen leukenaam. een naam is gewoon genoeg. als hij een meisje was geweest van het Luna ( Luu-na geen loena)

na 4 1/2 jaar kwam Rosa. wij wisten niet wat het werd. voor een jongen wisten wij echter geen naam. moeilijk! voor een meisje hadden wij fleur ( man , ik niet eigenlijk) en toen rosa. die bleef. een paar dagen voor de bevalling zeiden wij nou ja dan moet het maar Noel worden voor een jongen. MAAR het werd Rosa......
 
Quote
RE: hoe kom je aan de naam?
Pino  schreef op: 24-02-2012 15:30:23
Ilse hebben we gevonden in een namenboek; we vonden een meisjesnaam toen erg moeilijk. we hadden er eentje en na een poosje kwamen we er pas achter dat die rijmde met onze achternaam! niet erg mooi! dus verder zoeken en toen ik 'Ilse' voorlas, zeiden we meteen "ja dit is m!!"

Thijs hadden we bij Ilse al als jongensnaam. ver voordat we aan kinderen begonnen hadden we al eens over namen zitten mijmeren en we vonden allebei Thijmen erg mooi. uiteindelijk wilden we toch een kortere naam en is het Thijs geworden.

en hoe we op 'Jens' kwamen is wel grappig; familie van vrienden van ons hebben een Ilse en Jens! ik vond dat toen meteen zo leuk bij elkaar!! alleen twijfelde ik of we het wel konden maken... leek me zo na-aperig! uiteindelijk hebben we het zelfs aan onze vrienden verteld en die vonden dat echt onzin en zeiden dat we het gewoon moesten doen! hun familie woont bovendien ook nog eens in het buitenland.
ik ben er nog steeds superblij mee dat we het gewoon gedaan hebben! vind alledrie de namen nog steeds superleuk bij elkaar passen!

als meisjesnaam hadden we bij Thijs en Jens: Marit. een familienaam in mijn mans familie. soms vind ik het nog weleens jammer dat er nooit een Marit is gekomen!
 
Quote
RE: hoe kom je aan de naam?
3prachtkinders  schreef op: 24-02-2012 15:58:26
De eerste 2 kinderen heb ik al verteld, nu nog nr 3.

Ons derde kindje (meisje) heet Bryannah, betekent sterk, en is dacht ik keltisch. We keken eerst op het internet op brianna, maar daar waren al heel veel van, toen klikte we door, op bryanna, en een klik verder zagen we bryannah, dit vonden we apart nog verder gekeken hoe vaak kwam het voor, niet, nu wel dus .

Haar 2de naam is een liedje, van de zangeres alizťe, julliette, maar ik vond met een a, jullietta mooier. Betekenis ben ik even kwijt.
 
Quote
RE: hoe kom je aan de naam?
Janneke01  schreef op: 25-02-2012 14:28:24
Na lang zoeken op internet kwam ik op de naam Daimy uit, en die werd meteen goedgekeurd.

En bij m'n zoon hebben we erg lang getwijfeld, ik vond de naam Max leuk, maar de meeste dachten gelijk aan een hond. Dus de avond voor de keizersnede heeft m'n vriend nog op internet gezocht en kwam hij met de naam Tygo. ( al had ik hem nu liever Bram genoemd )
 
Quote
RE: hoe kom je aan de naam?
Harleysmama  schreef op: 25-02-2012 14:58:23
Mijn toenmalige partner zei op zijn 15e al, als ik ooit een relatie krijg en we krijgen een zoon, dan gaat hij Harley heten. In 2006 was het zover en inmiddels is dit heerlijk kind alweer bijna 6 jaar.
 
Quote
RE: hoe kom je aan de naam?
Marie8  schreef op: 26-02-2012 01:00:33
Voor de oudste hadden we een naam, tot we een ander zagen in een voorbeeldkaartje bij het uitzoeken van het geboortekaartje.
De jongste ook ergens gelezen. Weet niet meer precies maar daar was ik sneller uit.
 
Quote
RE: hoe kom je aan de naam?
Wanouk  schreef op: 26-02-2012 08:00:51
Tian: heet eigenlijk Luo Tian (loh TjŤn) en heeft ze meegekregen van de gemeente ambtenaar in China, en betekend "zo zoet als honing" (onze dochter is geadopteerd)

Shen: hebben we lang over nagedacht. Shen is onze biologische zoon, maar we wilden wel een chinese naam geven, hoewel deze weer niet te chinees moest klinken (ivm blond koppie blauwe ogen ) En het betekend zoiets als "wonder medicijn"
 
Quote
Navigatie


Reageren op hoe kom je aan de naam?
Naam
Bericht