Petrina schreef op: 18-11-2011 09:23:31 |
Tekst die er bij lag: Houden van is, denken aan en zorgen voor Iemand anders bij mij gemaakt, haar eerste taartje |
Quote |
Petrina schreef op: 06-12-2011 20:41:16 |
Hier ook geen cursus. Enne Blauwtje, ik vind een appeltaart erger om te maken als zo'n bisquit taartje met marsepein hoor |
Quote |
Koelkast schreef op: 06-12-2011 20:42:47 |
meisjes wat is nou toch DE truc voor het glad krijgen van de fondant dat ie er strak en glad omheen
zit? |
Quote |
Patriciia* schreef op: 06-12-2011 20:42:58 | ||
Dat geloof ik best Zou iedereen dat kunnen? Ik zal eens even gaan googlen.....ik vind het echt leuk! | ||
Quote |
Patriciia* schreef op: 06-12-2011 20:44:43 | ||
Die tip zoek ik al jaren! Om alles glad en strak te krijgen..... Ow je bedoelt fondant | ||
Quote |
Blauwtje schreef op: 06-12-2011 20:45:50 | ||
oh echt? Nou er is nog hoop voor mij dus haha maar nogmaals, ik vind ze prachtig en ik vind het ook superknap dat jullie dat zo goed kunnen! | ||
Quote |
Petrina schreef op: 06-12-2011 20:46:54 | ||
Super strak afsmeren zonder randjes, deukjes etc, je fondant extra lang kneden en soms wat uitrekken waardoor het lekker zacht word, je fondant uitrollen en daarna om je roller rollen zodat het net niet elkaar overlapt dus stoppen zodra je fondant het fondant raakt. Dan rustig je fondant op tillen en strak over je taartje afrollen, dan de bovenkant met je roller of als je het heb je smoother glad wrijven/rollen, dan met een vinger de rand mooi maken en zorgen dat je de zijkant 1 vinger breed alvast vast plakt aan de botercreme dan scheurt het minder, en dan verder naar beneden glad maken. Dan met het handvat van mijn mes (wel een recht handvat) maak ik de zijkant glad door het handvat strak tegen de taart te houden en er om heen te wrijven. | ||
Quote |
E Mv 2 schreef op: 06-12-2011 20:58:19 |
Mwah zoals in het filmpje werkt het met de fondant die je hier koopt niet echt. |
Quote |
Lente-marjolein schreef op: 06-12-2011 21:44:24 |
Grappig, bij mij wordt het juist niet strak als de fondant lekker zacht is Strak wordt het als de fondant dik is, eronder goed afgesmeerd met botercreme en met de smoother erover heen, eindeloos. |
Quote |
Esthermv2 schreef op: 10-12-2011 11:16:45 |
Als je de taart hebt afgesmeerd hem een paar uurtjes hard laten worden in de koelkast, dan je
fondant er over (Ik vind Bakels en in2bake geweldig!!!) en dan met je smoother erover... Ik heb de laatste tijd ook weer het e.e.a op bestelling gebakken. [imghttp://www.mijnalbum.nl/Foto-4P6M6R3V.jpg][/img] Bedankt voor het kijken! |
Quote |
Petrina schreef op: 11-12-2011 21:14:41 |
Vandaag een wintertaartje gemaakt samen met nog een vrouw: |
Quote |
Bloemblaadje schreef op: 13-12-2011 15:04:48 |
Wat een prachtige taarten maken jullie zeg! |
Quote |
Lila schreef op: 13-12-2011 20:00:01 |
Hoi meiden, Ik heb een cookie-pan gekregen en wil een koektraktatie op een stokkie gaan maken voor m'n zoon's verjaardag. Heeft iemand wel eens koek gebakken in zo'n bakvorm? Hoe werkt het precies? Stokje erin, deeg erin drukken en bakken maar..?! |
Quote |
Ladyninja schreef op: 17-12-2011 21:20:11 |
Hier mijn taarten: De eerste gemaakt op een workshop Tweede was voor het sinterklaasfeest Derde taartje was een zomaar taartje voor een lieve oude dame Vierde taart was voor de verjaardag van mijn oom. Ben er niet tevreden over, teveel cellulitis Nog flink oefenen. Vijfde taart is in de maak, die word voor kerst |
Quote |